Tot de hoogte waar Nienke nu is, heeft ze alle treden van onderaf aan bewandeld. Van als jong kind 'Kim Wilde' playbacken, naar de eerste talentenjacht waar ze o.a. liedjes van 'Ilse de Lange' of 'Anouk' zong. Zingen kon ze! Als een plank stond ze op het podium, maar hoe vaker ze het deed hoe meer ze in haar element kwam. Zenuwen zaten er toen nog wel in, maar niet gek ook met zo'n tafel met zogeheten deskundigen die hun oordeel over je geven. Soms leverde het ook wel eens wat leuks op, zoals bij een boekingskantoor terecht komen op je 15e. Daar begon het echte optreden, het serieuze werk!
 
Inmiddels een kleine 20 jaar later, en 2 mooie albums: 'Op eigen kracht' en 'Op mijn lijf geschreven' en 17 verschillende singles zoals: 'Rotzooi je zegt het maar,
In de kantine, Je kan de pot op,
Als jij niet ziet wat ik nu zie, en Zonder jou,' is ze nog steeds volop bezig met de muziek.
 
Waar ze nu als artieste staat, is ze heel trots op. Is toch een stukje waardering voor je werk. Wel is ze altijd aan het vooruit denken, vanaf hetgeen waar ze op het moment mee bezig is. Wie weet weer eens een nieuwe single! Eerst kijken in het 'nu' en dat is regelmatig optreden op verschillende locaties en evenementen, waar gezellige en vooral herkenbare muziek gevraagd word, met een leuke babbel er tussendoor. Dat laatste helpt ook nog eens bij presentatie klussen, wat ze ook mag aanvinken. Genieten doet ze in ieder geval, bij wat ze ook doet!